Technológia

Technológiai leírás:

A hulladék feldolgozó gépsor a beérkező elektronikai és elektromos hulladékokból a fémeket tisztán elválaszthatóvá teszi a kevert műanyagoktól. A beérkező hulladékokat a gépkezelők válogatják, majd a hulladék anyagot az egytengelyes shredder 15 mm – es szemcseméretre őrli. A 15 mm – es darálékot először automata mágneses szeparátorok (1 db szalag feletti és 1 db szalag forgódobba épített) segítségével a gép vasmentesíti. A vasmentes őrleményt a késes daráló 4 mm – es szemcseméretre őrli, majd levegős rendszeren keresztül újabb malomba szállítja.

Kérdése van?

Keressen minket elérhetőségeinken!

Az ICS Magyarország Kft.

A második malommal szerelt kompakt gép tovább apprítja a vegyes darálékot, majd a szeparátor asztalon megtörténik a műanyag és a fém részecskék elválasztása. Az elsődleges cél, hogy a műanyagnak (light fraction) semmilyen fémtartalma ne legyen. A hulladékban lévő összes fém (Cu, Al, Pt, Pd, Bz, Zn) a technológiai sor nehéz (heavy fraction) oldalán jön ki. A rendszer beépített porelszívóval rendelkezik, az elszívó rendszer műanyag zsákokba gyűjti a feldolgozás folyamán keletkező port. A berendezés a legkorszerűbb technológiai előírások alapján készül. Környezetkárosító és munkakörnyezet károsító hatással nem rendelkezik.

A rendszer végtermékeként minimum 98% – os tisztaságú rézgranulátumot állítunk elő akár a klasszikus vegyes csatlakozós kábelből.